Ons verhaal

  • De geschiedenis van Viangro laat zich lezen als een jongensboek. Ooit begonnen als eeneenmanszaak groeit het bedrijf uit tot een vooraanstaande speler in de markt, die meer
    dan een halve eeuw na de opstart nog steeds het voortouw neemt in kwaliteit, service en vernieuwing.

Het begin

1960: de tijd van de pioniers

Jean-Armand Borremans start in 1960 samen met zijn vrouw Christiane De Potter in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeekals groothandelaar in vlees.

1980

Fast food begint zijn opmars in België. Quick vertrouwt aan Viangro het recept en de bereiding van zijn hamburgers toe. Dat gebeurt op basis van ultravers premium rundvlees, zonder additieven en met een houdbaarheid van 5 dagen.

1982

Overname van een runderslachthuis in Rupelmonde.

1989

Verhuis van de werkplaatsen en het slachthuis naar de site in Anderlecht, liefst 20.000 m² groot.

1990

Opstart van een nieuwe business unit die zich specifiek richt op retail zoals Carrefour (GB), Delhaize en Mestdagh.

1996

Lancering van een nieuw concept ultraverse bereide maaltijden.

1997

De tweede generatie – Philippe, William en Brigitte – neemt de fakkel over van Armand. 

1999

Door de overname van Bollaerts N.V. verstevigt Viangro zijn leiderspositie in de markt van de collectiviteiten.

2009

Installatie van een volledig geautomatiseerd logistiek platform voor de complete behandeling van het ultraverse assortiment (vlees, groenten & fruit, vis, snacks,…).

2010

Overname van Divine Cuisine N.V. en fusie met de traiteurafdeling van Viangro.

2011

Viangro bouwt een geprivilegieerde relatie op met lokale runds- en varkenshouders, en staat zo meer dan ooit synoniem voor vers vlees uit de buurt.

2012

Overname van JJ Delvaux in Temploux, marktleider in Wallonië voor foodservice activiteiten en collectiviteiten. Investering in de renovatie van de “productie van koude“. Milieuvriendelijk en ultra efficiënt frigorifisch systeem.

2015

Investering in een nieuwe productielijn voor hamburgers. Meer efficiëntie en ergonomie dankzij de herinrichting van de productiewerkplaats voor voorverpakte verpakkingen.

2016

Strategische investering van 4 miljoen euro in de vernieuwing van de traiteurafdeling en de bouw van een centrale keuken op de Viangro site.

Ten dienste van uw activiteiten