1960: de tijd van de pioniers
Jean-Armand Borremans start in 1960 samen met zijn vrouw Christiane De Potter in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeekals groothandelaar in vlees.
Jean-Armand Borremans start in 1960 samen met zijn vrouw Christiane De Potter in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeekals groothandelaar in vlees.
Fast food begint zijn opmars in België. Quick vertrouwt aan Viangro het recept en de bereiding van zijn hamburgers toe. Dat gebeurt op basis van ultravers premium rundvlees, zonder additieven en met een houdbaarheid van 5 dagen.
Overname van een runderslachthuis in Rupelmonde.
Verhuis van de werkplaatsen en het slachthuis naar de site in Anderlecht, liefst 20.000 m² groot.
Opstart van een nieuwe business unit die zich specifiek richt op retail zoals Carrefour (GB), Delhaize en Mestdagh.
Lancering van een nieuw concept ultraverse bereide maaltijden.
De tweede generatie – Philippe, William en Brigitte – neemt de fakkel over van Armand.
Door de overname van Bollaerts N.V. verstevigt Viangro zijn leiderspositie in de markt van de collectiviteiten.
Installatie van een volledig geautomatiseerd logistiek platform voor de complete behandeling van het ultraverse assortiment (vlees, groenten & fruit, vis, snacks,…).
Overname van Divine Cuisine N.V. en fusie met de traiteurafdeling van Viangro.
Viangro bouwt een geprivilegieerde relatie op met lokale runds- en varkenshouders, en staat zo meer dan ooit synoniem voor vers vlees uit de buurt.
Overname van JJ Delvaux in Temploux, marktleider in Wallonië voor foodservice activiteiten en collectiviteiten. Investering in de renovatie van de “productie van koude“. Milieuvriendelijk en ultra efficiënt frigorifisch systeem.
Investering in een nieuwe productielijn voor hamburgers. Meer efficiëntie en ergonomie dankzij de herinrichting van de productiewerkplaats voor voorverpakte verpakkingen.
Strategische investering van 4 miljoen euro in de vernieuwing van de traiteurafdeling en de bouw van een centrale keuken op de Viangro site.